joi, 30 martie 2023

Istoria Bisericii nu s-a scurtat (1)

Textul integral pe https://pasareaphoenixremixed.wordpress.com/2023/03/31/istoria-bisericii-pe-scurt-1/

2. Istoria Bisericii pe scurt

Biserica a apărut datorită naşterii unui tânăr evreu extrem de charismatic pe nume Isus/Ioshua. La acel moment nimeni n-a părut interesat de desfăşurarea evenimentelor, nimeni n-a ţinut un jurnal şi nimeni nu s-a gândit că acela va fi anul 1.

Pe la 30 de ani, după ce îşi alege câţiva discipoli el cutreieră ceva mai mult de trei ani Palestina anunţând o nouă realitate în calitatea sa de Fiu al lui Dumnezeu: instituirea Împărăţiei lui Dumnezeu. Anunţul său era însoţit de vindecări miraculoase, exorcizări şi o interpretare nemaiauzită a Legii lui Moise. Acuzat de uzurparea autorităţii de către autorităţile religioase ale vremii pe care le contestase constant, Isus este arestat, torturat, judecat, condamnat pe nedrept la moarte și executat de Pilat, guvernatorul Imperiului Roman în Palestina. Așa ar fi trebuit să se termine istoria. Însă evenimentele legate de moartea sa au confirmat o prorocie făcută cu câteva sute de ani înainte, de prorocul Isaia. Deși a murit părăsit de toţi ca învăţătorul Isus din Nazaret sau Fiul Omului, el a înviat ca Christos/Mesia/Unsul, singurul Fiu al Dumnezeului lui Avraam, Isaac şi Iacov. De aici începe credinţa creştinilor că Isus a învins păcatul şi moartea aşa cum menţionează documentele creştine consemnate în Noul Testament.


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Este biserica o casă… de nebuni?

  Se spune că la casa de nebuni e bine să mergi… doar în vizită. Când mergeam duminica la bunici, treceam pe lângă o clădire ce se nume...